Adviseurs

Goed gereedschap is het halve werk. Een goed begin is het halve werk. Toch zonk de Titanic op haar eerste reis. Dat is niet goed voor elkaar en zulke ‘bedrijfsongevallen’ laten zich meestal voorspellen en vermijden.

Het optuigen van de structuur waarin de kennis en vaardigheden in een project of onderneming doelgericht zijn gebundeld, is zeker een deel van ons advies. De ramp met de Titanic bewijst dat goed gereedschap en een goed begin samen, niet vanzelf optellen tot succes. Onder de fundamentele oorzaken, blijkt uit menige root cause analysis na dit ongeluk, waren tenminste ook beslissingen van de kapitein om in het bekende ijsveld sneller te varen dan verantwoord was.

Na de oproep all hands on deck werkt de bemanning met maximale inzet en als de voorbereiding klopt, ook met maximaal resultaat. Het is voor de mensen in die bemanning, noch voor de hele onderneming wenselijk als maximale inzet de norm zou zijn. In sport-termen uitgedrukt, is werken in een organisatie een duurloop met tussensprintjes. Ons advies doet de mensen gewoonlijk hun kracht doseren, kennis vergroten en vaardigheden oefenen; dat is duurzame inzetbaarheid.

Accounting

Dat cijfers op elkaar aansluiten, kan verhullen dat uw resultaat in vermijdbare kosten- of in de zakken van onbevoegden verdwijnt. Wij kijken samen met u achter de cijfers. Dat woorden instemmend of geruststellend klinken, kan duiden op voortdurende misverstanden of zelfs kwaadwillige misleiding. Wij kijken samen met u achter de woorden. Onze adviseurs kennen de verschillen tussen commerciële en fiscale jaarrekeningen, of het financieel ‘verkoopklaar maken’ van ondernemingen.